Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce sed hendrerit quam, non pulvinar nulla. Nullam eu nisi sagittis, eleifend nunc eu, bibendum est.

Bekijk de video

Nieuwsbrief 3

Gepubliceerd op 07-01-2023

Hallo allemaal,

Hierbij onze derde nieuwsbrief. Als eerste wensen wij jullie allen een mooi, gezond en muziek-rijk 2023.

OPROEP

Deze nieuwsbrief is een oproep voor mensen die willen meedoen in een werkgroep ‘Communicatie over muziek met CI’.
We weten allemaal dat het vaak lastig is om je audioloog (of diegene die het CI afstelt) te vertellen wat je nodig hebt om zo goed mogelijk muziek te kunnen luisteren met je CI’.

Welke woorden kan je gebruiken om uit te leggen hoe het CI klinkt met muziek? Welke voorbeelden werken goed? Helpt het om muziekvoorbeelden te laten horen? Welke apparatuur zou je daarbij nodig hebben? Kortom: er zijn heel wat vragen waar we met elkaar de antwoorden voor kunnen zoeken.

Als we alles op een rijtje gezet hebben (en overzichtelijk opgeschreven) kunnen we contact zoeken met audiologen die openstaan voor deze communicatie. We kennen er al wel een paar. Uiteindelijk gaan we zorgen dat we de uitkomsten gaan delen met alle CI-centra in Nederland.

Daarnaast is er nog de vraag of er al mogelijkheden bestaan om het CI deels zelf in te stellen. Als je meedoen in een werkgroepje te veel van het goede vindt, willen we jullie oproepen je ervaringen te delen over deze communicatie door een mailtje te schrijven.

We stellen voor om voor deze werkgroep een start-vergadering live af te spreken. Hiervoor is een reiskostenvergoeding mogelijk. Dankzij subsidie van ZonMw is er ook een kleine vergoeding voor iedereen die kan meehelpen deze werkgroep tot een succes te maken.

Na de start-vergadering gaan we voornamelijk online verder (om kosten en tijd te sparen). Het kan zijn dat je dit nog nooit gedaan hebt en dat je een drempel voelt, omdat je niet zeker weet of je goed kan verstaan. We hebben al een handleiding voor vergaderen met Teams gemaakt, waar we goede ervaringen mee hebben. Een schrijftolk kan ook uitkomst bieden.

Wij kunnen dit onderwerp niet uitdiepen zonder jullie input! Heb je interesse om mee te doen in deze werkgroep, meld je dan aan door te antwoorden op deze mail. We horen graag van je!

Hartelijke groet,
Teeja, Ingeborg, Hessel en Joke